Unghästträffar

Är du intresserad av
UNGHÄSTTRÄFFAR
(”Öppen förskola för unghästar”)?

För ett par år sedan anordnade vi en serie träffar för våra dåvarande unghästar. Resultatet blev lyckat, får man väl säga: fyra ”Frivilliga körprov” med höga poäng vid premieringen i Arvika i Höstas.
Nu försöker vi igen med ett nytt gäng. Vi träffas med våra 1- och 2-åringar hemma hos varandra, ungefär en gång i månaden. Till att börja med är det mest transportträning, träning i att leda och visa hästarna och, inte minst, social träning (för både hästar, kuskar och medhjälpare), så småningom tömkörning i terräng som leder fram till olika dragövningar.
Ett första delmål är visning vid premieringen i Arvika 20 augusti 2016. Mål på längre sikt är Frivilligt körprov (3-åringar) och, så småningom prov för Körbarhetsintyg (4-åringar).

Första träffen blir hos Jan och Stina i Väse lördagen den 9 april. Vi samlas på stallbacken 10.30. Vi börjar med att ”parkera” hästarna och ta en fika (det ordnar vi). Därefter promenad (i grimma/grimskaft eller, för dem som är lite mer försigkomna, tömkörning). Efter promenaden avrundar vi med att åter ”parkera” hästarna och intag av medhavd matsäck  (brasa kommer att finnas). Är du intresserad av att vara med? Kontakta Jan Rudérus, tel 070-331 83 22 eller e-post jan@ruderus.se.
Ring eller maila om du vill ha vägvisning. Annars har du en karta här.

I samarbete med studieförbundet Vuxenskolan